Categories
Onexox Black Data Buffet

B89DB Pelan 100GB Onexox

Home » Onexox Black Data Buffet » B89DB Pelan 100GB Onexox

Apakah Pelan B89DB?

B89DB Pelan 100GB Onexox adalah Pelan Special yang ditawarkan oleh Onexox khas kepada pengguna Onexox yang menggunakan data secara heavy. BDB bermaksud Black Data Buffet. Pelan ini memberikan user data maksimum sehingga 100GB dan kesemua data ini adalah data berkelajuan tinggi. Pengguna B89DB boleh menggunakan handphone sebagai modem dan hotspot data ini sehingga habis kesemuanya 100GB. Plan ini juga menawarkan panggilan tanpa had dan 200 sms kesemua telco.

B89DB Pelan 100GB Onexox

Promosi pendaftaran pelan B89DB hanya RM89. Kepada pelanggan prepaid atau Black XOX yang sedia ada, anda juga boleh upgrade kepada plan data buffet 100GB ini. 100GB ini terpulang kepada anda nak guna untuk apa sebab Onexox tidak memecahkan data yang anda beli kepada mana-mana aplikasi dan anda bebas menggunakan data tersebut ikut keselesaan anda.

Onexox Tiada Pecahan Data

Apa yang dimaksudkan dengan pecahan data? Kebanyakan pengguna kini tidak mahu ada sekatan aplikasi atau sekatan kelajuan apabila mereka melayari internet. Sebagai contoh data yang dipecah-pecah adalah seperti berikut:

 1. 10GB data highspeed
 2. 10GB basic data
 3. 10GB untuk media social
 4. 10GB untuk YouTube
 5. Pecah kuota ikut masa
 6. Pecah kuota ikut hari

Sekiranya 10GB data highspeed habis digunakan, kelajuan data akan berubah kepada basic internet. Sangat perlahan. Begitu juga, sekiranya 10GB data yang digunakan untuk Youtube telah habis, user tak boleh lagi tengok youtube dan user terpaksa add onn data. Sangat mengecewakan.

Jadi bagi menyelesaikan masalah pecahan data, XOX telah memperkenalkan pelan B89DB yang memberikan anda data solid 100GB tanpa sebarang pecahan. Pengguna B89DB boleh guna kesemua 100GB tersebut untuk

 1. Media Sosial
 2. Youtube
 3. Netflix
 4. Boleh guna tak kira masa
 5. Boleh guna tak kira tempat
 6. Boleh guna tak kira applikasi
 7. Boleh hotspot sesuka hati
 8. Nak guna untuk GPS Tracker dan Walkie Talkie pun boleh.

Detail Pelan B89DB

Data100GB
PanggilanUnlimited all network
SMS200 SMS all network
HargaRM89

Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan berkenaan B89DB Pelan 100GB Onexox? Anda boleh whats app pihak kami bila-bila masa. Klik button whats app di bawah untuk sebarang pertanyaan.

Like kami di FB