Categories
Onexox Black

ONEXOX BLACK 100GB

FIRDAUS PUAS HATI GUNA ONEXOX BLACK 100GB

CERITA SATU FAMILY BOLEH GUNA INTERNET HIGH SPEED

Firdaus seorang ketua keluarga yang bertanggungjawab dalam menentukan kepuasan setiap ahli keluarganya. Firdaus sangat menitikberatkan kualiti untuk setiap produk yang digunakan oleh diri sendiri dan keluarganya. Kali ini kami akan bawakan story Firdaus dengan pelan Onexox Black 100GB.Memang menarik sebab Firdaus ni sangat bijak orangnya.

Firdaus jenis cerewet juga kalau memilih. Tapi kalau dah puas hati. Firdaus terus beli dan terus guna. Memang betul sikap Firdaus. Kena dengan peribahasa “alah membeli, menang memakai”. Firdaus adalah pengguna setia telco X sebelum ni. Dah bertahun-tahun guna tapi kelajuan internet telco X ni tak konsisten. Kadang-kadang laju dan selalu sahaja semput macam siput.

Firdaus kata “bayar lebih tapi perkhidmatan kurang”. Pernah hantar email. Pergi center. Telefon aduan. Kira ke sana sini jugalah Firdaus. Tak puas hati Firdaus cakap! Nak tengok Neflix. Nak layan drama dalam YouTube. Anak-anak pula suka main online games. Paling pening bila semua ahli keluarga komplen seperti di bawah..

  • “internet tak laju lah”
  • “slow betul nak download movie ni”
  • “tak best lah main games online kat rumah…asyik stuck je”
  • “tengok drama kat YouTube nih buat hati geram je..duk lekat gitu je”

Firdaus nak apa yang dia bayar berbaloi. Firdaus mesti cari yang terbaik. Biar semua puas hati. Firdaus tengok iklan. Telco ONEXOX tawarkan pelan ONEXOX BLACK 100GB setiap bulan. Internet high speed dan boleh hotspot. Tanpa limit. Nampaknya Firdaus dah jumpa!

Firdaus kini bahagia dengan internet Onexox yang laju. Mengapa Firdaus seronok? Jom tengok sebabnya.

Sim kad boleh letak di Modem Router. Sim kad ONEXOX nanti boleh lah Firdaus letak di modem router. Boleh on WIFI satu rumah. Satu family boleh guna. Ikut suka nanti nak on internet. Nak tengok Neflix. Tengok YouTube. Anak- anak nak main online games pun tak ada masalah. Nak on PUBG Mobile. Call of Duty Mobile. eFootball PES 2020 pun boleh. Iyer…dah internet dapat guna! Nanti kalau pergi mana-mana pun. Boleh Firdaus bawa modem router. Nak balik kampung. Nak bercuti. Ke mana-mana pun ok!

Kelebihan pertama plan 100GB Onexox Black

Boleh “Hotspot”. Kalau tak ada modem router pun. Firdaus boleh buka Hotspot di telefon. Nanti boleh guna di laptop. Boleh hotspot dengan isteri. Boleh kongsi dengan anak. Hotspot boleh guna tanpa had. Nak tengok Neflix pun tak sangkut. Nak main online game pun lancar. Anak dan isteri nak layan YouTube tak lah buffering selalu. Mesti Farah dan Yuni suka sangat! Boleh layan drama Korea. Sejak guna plan ONEXOX 100GB. Cukup untuk semua family guna. Inilah yang Firdaus nak. Puas hati dan sangat-sangat berbaloi.

Kelebihan kedua plan 100GB Onexox Black

Internet laju. High speed. ONEXOX memberikan internet high speed 4G LTE. Tak ada limit dan pecahan data internet. Setiap hari internet high speed. Gerenti tak sangkut kalau nak tengok drama dalam YouTube. Nak layan Neflix ke. Anak-anak nak main online games pun tak sangkut. Boleh lah Firdaus dan Yuni, Fatah dan Mateen main sama-sama. 4 orang main pun ok je. Dengan 4G/LTE. super fast and super wide 4G+ network! Dengan 4G/LTE ia boleh capai sampai 150Mpbs atau lebih. Dah lah 24 jam! Memang puas hati nak layan Netflix. Nak tengok YouTube resolusi HD 1080p pun tak ada masalah. Nak main games online. PUBG Mobile. Call of Duty Mobile. eFootball PES 2020 sangat lancar. Syok main bila internet laju.

Kelebihan ketiga plan 100GB Onexox Black

Tahu lokasi dan Coverage Power. Yang ni sangat penting. Silap gaya boleh bergaduh. Bukan apa..sebelum ni dicanang internet power. Line terbaik. Tapi bila guna boleh kalah siput kalau berlumba. Sebab apa yer? Sebab lokasi. Sebelum kita pilih telco. Kita kena pastikan telco tersebut ada line yang ok kat rumah, pejabat dan kampung kita. Kalau tak masalah yang saya sebutkan kat atas tadi akan muncul. Ia disebabkan perbezaan lokasi kita. Mungkin kat kedai berdesup line. Tapi bila balik ke rumah. Slow yang amat! ONEXOX bersama dengan Celcom. Jadi perkara asas kena tahu. Kalau line Celcom tempat anda ok. Bermakna ONEXOX pun ok. Setakat ini Celcom dan ONEXOX mempunyai liputan yang lebih besar di semenanjung termasuk Sabah dan Sarawak.

Kelebihan keempat plan 100GB Onexox Black

Baki Data boleh “Carry Forwad”. Kalau data Firdaus tak habis bulan ni. Data tu akan dibawa ke bulan depan. Kiranya data terakhir Firdaus ada 20GB bulan ni. Bulan depan Firdaus akan dapat balik baki data 20GB tu. Firdaus senyum…Jika data internet tak habis.Tak ada masalah dah data burn setiap bulan. Jimat dan menguntungkan Firdaus.

Kelebihan kelima plan 100GB Onexox Black

Unlimited Calls. Kali ni Firdaus boleh buat panggilan tanpa had. Nak telefon mana-mana talian pun boleh. cakaplah selama mana Firdaus nak. Boleh lah borak lama sikit. Nak telefon keluarga kat kampung. Nak bincang bisness. Nak borak dengan kawan. Semua tanpa had.

Kelebihan keenam plan 100GB Onexox Black

Tiada Kontrak. Firdaus tak terikat dengan kontrak. Kalau Firdaus guna ONEXOX. Firdaus boleh tukar bila –bila masa ke talian lain. Lagipun nombor telefon Firdaus boleh kekal. Hanya talian telco sahaja berubah. Kalau Firdaus tak puas hati. Tak perlu Firdaus nak tunggu 1 tahun. 2 tahun. Hari ini daftar. Esok pun boleh tukar. Fikir Firdaus..”kalau aku tak puas hati, aku boleh tukar je!”. Tapi cukuplah.. Buat apa Firdaus nak tukar.

Kelebihan ketujuh plan 100GB Onexox Black

END OF STORY

Apa yang ONEXOX tawarkan dah puas hati sangat. Tiba masanya Firdaus setia dengan ONEXOX. Lagipun ONEXOX berikan sangat berbaloi. Firdaus akhirnya menikmati data internet laju. Sekarang Firdaus berpuas hati. Pilihan Firdaus untuk bertukar ke ONEXOX tepat. Di harap kisah Firdaus dapat membantu anda dalam membuat pilihan telco terbaik juga. Jangan terlambat untuk menjadi pelanggan ONEXOX. Memang sangat-sangat berbaloi.

Dapatkan plan ONEXOX 100GB. Gerenti anda dan keluarga anda berpuashati. Klik button di bawah untuk pendaftaran. Percuma kos penghantaran!